Γιαουρτογλυκό µε ζελέ ροδάκινο

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Γιαουρτογλυκό µε ζελέ ροδάκινο

Υλικά για το ζελέ γιαούρτι

  • 1 κιλό γιαούρτι αγελαδινό, πλήρες
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα

Υλικά για το ζελέ ροδάκινο

  • 1 κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα των 400 γρ.
  • 400 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 200 γρ. σιρόπι από την κονσέρβα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 20 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα

Εκτέλεση

Για το ζελέ γιαούρτι

Σε ένα µπολ µουλιάζουµε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό και τα αφήνουµε για περίπου 10 λεπτά, ώστε να µαλακώσουν. Βράζουµε 100 γρ. νερό σε ένα κατσαρολάκι και αποσύρουµε. Προσθέτουµε τις ζελατίνες, στραγγισµένες από το κρύο νερό, και ανακατεύουµε έως ότου διαλυθούν. Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύουµε το γιαούρτι µε την άχνη, προσθέτουµε λίγο από το µείγµα αυτό µέσα στη λιωµένη ζελατίνη, ανακατεύουµε και αδειάζουµε το νέο µείγµα µέσα στο υπόλοιπο γιαούρτι. Ανακατεύουµε γρήγορα και σταθερά µε µια ελαστική σπάτουλα και γεµίζουµε µια φόρµα του κέικ µε τρύπα. Αφήνουµε στο ψυγείο µέχρι να ετοιµάσουµε το ζελέ ροδάκινο.

Για το ζελέ ροδάκινο

Σε ένα µπολ µουλιάζουµε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό και τα αφήνουµε για περίπου 10 λεπτά, ώστε να µαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουµε 100 γρ. από το νερό της συνταγής µαζί µε τη ζάχαρη και τοποθετούµε στη φωτιά, να βράσουν. Αποσύρουµε. Προσθέτουµε τις ζελατίνες, αφού τις στραγγίξουµε από το κρύο νερό, και ανακατεύουµε να διαλυθούν. Αδειάζουµε σιγά σιγά µέσα στην υγρή ζελατίνη, ανακατεύοντας, το σιρόπι από την κονσέρβα, το υπόλοιπο νερό, µαζί και το ξύσµα λεµονιού.

Σκουπίζουµε τα ροδάκινα πολύ καλά από το σιρόπι τους, τα κόβουµε σε µέτρια κοµµάτια και τα ανακατεύουµε µε το ζελέ, µόλις αυτό έχει αρχίσει κάπως να πήζει (να είναι δηλαδή παχύρρευστο, αλλά να µην έχει σταθεροποιηθεί εντελώς, ειδάλλως τα ροδάκινα θα ανέβουν όλα στην επιφάνεια).

Αδειάζουµε το ζελέ ροδάκινο µε προσοχή πάνω από το ζελέ γιαούρτι. Βάζουµε στο ψυγείο για άλλες 5 ώρες τουλάχιστον (καλύτερα για 1 βράδυ), µέχρι να σταθεροποιηθεί καλά. Ξεφορµάρουµε βουτώντας τη φόρµα σε καυτό νερό για µερικά δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζοντας προσεκτικά το γλυκό σε πιατέλα.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Check Also

Μπισκότα με γεύση καφέ

Το My-City.gr σας παρουσιάζει Μπισκότα με γεύση καφέ Υλικά 160 γρ. βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *