Το Μy-City.gr προτείνει αντί για το κλασικό ψωμί για burger να το φτιάξουμε με ζύμη για πίτσα! 

Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη για πίτσα
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (προτεινόμενα στήθος,καπάκι,λαπά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κέτσαπ
  • μουστάρδα
  • 6 φέτες τυρί τσένταρ
  • αγγουράκια τουρσί
  • 2 φέτες μπέικον
  • καραμελωμένα κρεμμύδια

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τη ζύμη για πίτσα.Χωρίζουμε τον κιμά με βρεγμένα χέρια σε 6 κομμάτια. Πλάθουμε αφράτα 6 burgers. Τα αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί. Απλώνουμε επάνω το 1 φύλλο ζύμης. Βάζουμε τα 6 burgers σε σειρά ανά δυο. Τρία από τη μια πλευρά και τρία από την άλλη. Κάνουμε βαθούλωμα με το δάχτυλο στο κέντρο κάθε μπιφτεκιού. Τοποθετούμε δίπλα στη λαδόκολλα την άλλη ζύμη πίτσας αφού την χαράξουμε με κοφτερό μαχαίρι, χωρίς να κοπεί, μέχρι κάτω σε 6 νοητά κομμάτια.
Ψήνουμε για 15-20′. Αλείφουμε τα burgers με σάλτσα της αρεσκείας μας BBQ,κέτσαπ ή μουστάρδα. Καλύπτουμε με τις φέτες τυρί.

Το ξαναβάζουμε στο φούρνο στο γκριλ για λίγα λεπτά ίσα να λιώσει λίγο το τυρί.
Βάζουμε από πάνω καραμελωμένα κρεμμύδια και ψημένο μπέικον και σκεπάζουμε με την ψημένη ζύμη για πίτσα της Alfa. Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν και καρφώνουμε ξυλάκι σε κάθε pizza burger .
Σερβίρεται ολόκληρο πάνω σε ξύλο με πίκλες και βαζάκια με έξτρα σάλτσες της αρεσκείας σας.Κόβουμε σε κομμάτια.
Αν θέλετε η ζύμη της πίτσας να φουσκώσει σαν κανονικό ψωμί, αφήστε την 1 ώρα στον πάγκο να ανέβει η ζύμη και μετά ακολουθείστε τις οδηγίες.

Πηγή: www.argiro.gr

Please follow and like us: