ΧΡΥΣΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης πήρε η γραβιέρα της ΕΑΣ Νάξου!

Για ακόμα μια φορά έγινε «χρυσή» η γραβιέρα Νάξου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών που κατέκτησε κι εφέτος ΧΡΥΣΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης στο διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας τροφίμων και ποτών «TASTE & DESIGN OLYMP AWARDS 2017».

Ο διεθνής διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 27 και 28 Μαΐου και σε αυτόν συμμετείχαν επώνυμα (όχι χύμα) επεξεργασμένα ή μη τρόφιμα και ποτά που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής πώλησης από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μεταξύ αυτών και η γραβιέρα της ΕΑΣ Νάξου.

Η μοναδική γεύση της Γραβιέρας της Ένωσης ξεχώρισε και πάλι και έγινε χρυσή επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τη μοναδικότητα της γεύσης και της ποιότητας της.

Να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές κατά την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel με panel leader τον Κο Κωνσταντίνο Μουζάκη, ενώ στο πάνελ των κριτών βρίσκονταν και ο διακεκριμένος chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου Στέλιος Κορρές.

Κάθε κριτής πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης (που βάρυνε και περισσότερο στον τελικό βαθμό) καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Και με …»κλειστά μάτια» λοιπόν η γραβιέρα της ΕΑΣ Νάξου αποδυκνύει για ακόμα μια φορά ότι δίκαια κατέχει την πρώτη θέση της γεύσης στα τυριά ΠΟΠ της χώρας μας και όχι μόνο…

Πηγή: www.naxostimes.gr

Please follow and like us:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *