Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά

To My-City.gr παρουσιάζει το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά, διοργανώνει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, με στόχο να τους χαρίσει στιγμές διασκέδασης και να τους μεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων. Για έναν  μήνα, το κέντρο αλλά και οι γειτονιές της πόλης μας, γίνονται επίκεντρο κεφιού και διασκέδασης, με μια πληθώρα εορταστικών εκδηλώσεων.

Συγκεκριμένα:

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Πειραιά, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, στις 19:00, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Πειραιά. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, η χορωδία Libro Coro και η Σχολή Χορού «Α. Χατζιάρας».

Mετά τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, θα ακολουθήσει συναυλία στη συμβολή του πεζόδρομου της Σωτήρος Διός με την Ηρώων Πολυτεχνείου, από  το δημοφιλές συγκρότημα Kings, στις 20:00.

Οι μικροί μας φίλοι θα ζήσουν όμορφες στιγμές και αυτές τις γιορτές σε τέσσερα Χριστουγεννιάτικα πάρκα, στη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία Κανάρη, στην πλατεία Παύλου Μελά και στην πλατεία Δωδεκανήσου,όπου θα τους υποδέχεται ο Άγιος Βασίλης. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με μια πληθώρα χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών, όπως παιδότοπος, τραμπολίνο, carouzel, με συμβολικό αντίτιμο. Τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα θα ανοίξουν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018.

Δωρεάν Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά θα πραγματοποιηθούν στα Χριστουγεννιάτικα πάρκα στη Μαρίνα Ζέας και στην πλατεία  Παύλου Μελά. Για ένα μήνα και συγκεκριμένα από το Σάββατο 8/12 έως την Κυριακή 6/1, μικροί και μεγάλοι θα ψυχαγωγηθούν με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει happening, events, θεατρικά δρώμενα, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις. Επιπλέον στις 22/12 και 24/12, θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Ζέας Εργαστήρι Μαγειρικής για παιδιά, από το Kids Cooking Club με τον βραβευμένο σεφ Κυριάκο Μελά.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες στη Μαρίνα Ζέας δωρεάν για όλους. Συγκεκριμένα: συναυλία με τον Κώστα Μαρτάκη, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, στη 13:00συναυλία με τον Γιάννη Ζουγανέλη, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, στη 13:00 και συναυλία με την Ειρήνη Παπαδοπούλου και τον BOτο Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018, στη 13:00.

Εκδηλώσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας, διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Συγκεκριμένα, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Συλλογής Παιχνιδιών & Βιβλίων για παιδιά και εφήβους αδύναμων οικονομικά οικογενειών που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, από τις 11.00 έως τις 16.00, στην πλατεία Κοραή,σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D” Arc». Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές δραστηριότητες. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Επίσης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., με θέμα: «Βοηθώντας τους άστεγους στον Πειραιά» με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού και ειδών υγιεινής, για τους άστεγους του Πειραιά, από τις 11:30 έως τις 18:30, στην πλατεία Κοραή.

Τα είδη και στις δύο εκδηλώσεις, θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Εθελοντισμού, στην πλατεία Κοραή (ισόγειο Δημαρχείου Πειραιά).

Επίσης,  η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικους μουσικούς περιπάτους στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης. Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και εορταστικές εκδηλώσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στα έντεκα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 fm» και με την υποστήριξη  της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 2018-2019 στο site του Δήμου Πειραιά, στον εξής σύνδεσμο: http://piraeus.gov.gr/wp-content/uploads/2018/12/programma-eortastikon-ekdiloseon-dimou-peiraia-2018-2019-1.pdf

 

MHNYMA   ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Ο Πειραιάς φορά τα γιορτινά του και περιμένει μικρούς και μεγάλους να αφεθούν στη μαγεία των εορτών, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Φέτος το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχουμε σχεδιάσει, διαρκεί έναν μήνα με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Θέλουμε να προσφέρουμε στιγμές χαράς σε όλους και κυρίως στα παιδιά. Η δική τους συμμετοχή, το κέφι και το χαμόγελο, είναι αυτά που θα δώσουν στην πόλη μας το πραγματικό εορταστικό κλίμα.

Οι ημέρες των εορτών είναι μια ευκαιρία για όλους μας να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές μας. Οφείλουμε, όμως, ειδικά αυτές τις ημέρες, να βρεθούμε ακόμα περισσότερο κοντά και σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη που για ακόμα μια χρονιά στηρίζει τον Δήμο Πειραιά στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε για τα παιδιά μας.

Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί στην πόλη μας. Εύχομαι ολόψυχα καλές γιορτές, με υγεία και αισιοδοξία για το νέο έτος».

Please follow and like us: