Το λεμονάτο της Ειρηνάρας

 

     Yλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο * (Στήθος και μπούτια)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)
  • 1 ζωμό knorr κότας
  • πατάτες (ως συνοδευτικό)
  • χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια

 

   Εκτέλεση

Ρίχνουμε το λάδι και περιμένουμε να κάψει στη συνέχεια τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα η περασμένα απ’το multi,περιμένουμε μέχρι να τσιγαριστούν και τοποθετούμε το κοτόπουλο,αλατοπιπερώνουμε,το αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρει χρώμα και αμέσως μετά 1-2 κούπες νερό,το χυμό των λεμονιών,ρίχνουμε τις πατατούλες αφού τις έχουμε κόψει κυδωνάτες και κλείνουμε το καπάκι αφήνοντας το 30 λεπτά ή και περισσότερο αν δούμε ότι χρειάζεται,10 λεπτά πριν το βγάλουμε ρίχνουμε 2 πρέζες ρίγανη,προσοχή όχι από την αρχή γιατί μπορεί να πικρίσει,προαιρετικά αν μας αρέσουν οι πιο πικάντικες εναλλακτικές γεύσεις προσθέτουμε και μουστάρδα.

Καλή σας όρεξη !

Στείλτε κι εσείς τη δική σας δοκιμασμένη συνταγή στο info@my-city.gr

Please follow and like us:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *