Ποια γλυκά είναι ιδανικά για τον καυσώνα

Ζελέ φρούτων, μια όαση δροσιάς στο ψυγείο μας

Κεράσι, ανανάς, φράουλα, λεμόνι και πολλές άλλες γεύσεις μπορείτε να δώσετε στο αγαπημένο ελαφρύ και δροσιστικό ζελέ που φτιάχνεται πανεύκολα. Μόνο του ή και με γιαούρτι, αποτελεί μια ιδανική ελαφριά λύση για τις καλοκαιρινές υπογλυκαιμίες μας.

Cheesecake, τα λόγια είναι περιττά

Ανάλαφρο αλλά συνάμα τόσο χορταστικό είναι το ιδανικό όταν υπάρχουν μεγάλες θερμοκρασίες

 

Πάβλοβα, αγαπημένη πολλών χρόνων

Οι φράουλες σε όλο τους το μεγαλείο είναι ένα φρούτο που προτιμάται πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς είναι ελαφρύ και δροσιστικό.Απολαύστε  μια αφράτη κουταλιά μαρέγκα με φράουλες, κρέμα και σαντιγί. Πρόκειται για ένα γλυκό που δε σε βαραίνει και για αυτό ενδείκνυται τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Παγωτό , διαχρονικό,αγαπημένο μικρών και μεγάλων

Προτιμήστε ανάλαφρες γεύσεις όπως καϊμάκι , βανίλια , φιστίκι , μπανάνα έτσι ώστε να μην σας βαρύνουν οι σοκολατένιες γεύσεις…

 

Σορμπέ – γρανίτα

Όταν ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στα ύψη, φροντίστε να έχετε στην κατάψυξη μερικά κιλά σορμπέ που θα σας δροσίσουν το στόμα και το στομάχι. Αν δεν αγαπάτε τις έτοιμες γρανίτες, μπορείτε εύκολα και μόνοι σας να ετοιμάσετε ένα νόστιμο δροσιστικό σορμπέ φρούτων. Φτιάξτε σιρόπι, βράζοντας ζάχαρη και νερό και αφού το αφήσετε να κρυώσει προσθέστε χυμό λεμόνι και ξύσμα -ή ότι άλλο φρούτο θέλετε- ανακατέψτε καλά και βάλτε το στη κατάψυξη. Πριν το σερβίρετε περάστε το από το μπλέντερ για να γίνει πιο μαλακό και να τρώγεται πιο εύκολα.

‘Οποια επιλογή και να επιλέξετε θα σας αποζημιώσει…

Please follow and like us:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *