Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες
  • χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδου
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 340 γρ. καλαμαράκι σε πικάντικη σάλτσα (2 κονσέρβες)
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανός, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
  • Τις βράζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό από ½ λεμόνι μέχρι να μαλακώσουν (12-15 λεπτά). Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τις πατάτες  και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε  το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το καλαμαράκι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι ( δεν θέλει πολύ πιπέρι γιατί η σάλτσα από τη κονσέρβα είναι ήδη πικάντικη).
  • Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 1-2 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.

 

Πηγή: www.akispetretzikis.com

Please follow and like us: