Aδιαμφισβήτητα, οι μακριές και πυκνές βλεφαρίδες είναι αυτές που κάνουν το βλέμμα μας πιο ελκυστικό και σαγηνευτικό. Εκτός όμως, από τη μάσκαρα, η φύση πολλές φορές μας δίνει τις δικές της εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να δυναμώσουν τις βλεφαρίδες μας και να τις κάνουν πιο έντονες. 

1. Έλαια

Το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο και το καστορέλαιο βοηθούν χάρη στα πολύτιμα συστατικά τους στην ενδυνάμωση και επιμήκυνση των βλεφαρίδων, όπως και γενικότερα των τριχών. Με ένα καθαρό βουρτσάκι mascara άπλωσε όποιο από αυτά τα έλαια έχεις εύκαιρο- καλό είναι λίγο πριν κοιμηθείς- και άφησέ το να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μετά από μερικές εβδομάδες συνεπούς εφαρμογής θα δεις τις βλεφαρίδες σου πιο μακριές και δυνατές από ποτέ.

 

2. Βούρτσισε τις βλεφαρίδες σου

Με ένα μαλακό βουρτσάκι φρόντιζε να χτενίζεις τις βλεφαρίδες σου σε καθημερινή βάση. Προσοχή όμως, θα πρέπει να τις χτενίζεις με όσο το δυνατόν πιο ήπιο τρόπο- καθόλου άγαρμπα- και όχι περισσότερο από 10 λεπτά, καθώς αυτό μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

 

3. Βαζελίνη

Αυτός ο εναλλακτικός τρόπος λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τα έλαια. Η εφαρμογή της βαζελίνης- που όλοι έχουμε στο σπίτι μας- θα κάνει τις βλεφαρίδες να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα ενώ παράλληλα να δυναμώσουν και να πυκνώσουν. Με τα καθαρά χέρια σας άπλωσε μια ποσότητα βαζελίνης στις ρίζες των βλεφαρίδων σου και άφησε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Στο τέλος ξέπλυνε με χλιαρό νερό και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δεις μεγάλη διαφορά.

 

4. Διατροφή

Είναι γεγονός ότι η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και την υγιή ανάπτυξη των βλεφαρίδων μας. Όταν συνεχώς βρίσκεσαι σε δίαιτα ή – το ακριβώς αντίθετο- καταναλώνεις ανθυγιεινά γεύματα σε καθημερινή βάση, οι βλεφαρίδες χάνουν κάτι από τη λάμψη τους και αποδυναμώνονται. Βάλε στη διατροφή σου, λοιπόν, περισσότερα φρούτα και λαχανικά , που είναι πλούσια σε βιταμίνες και πρωτεΐνες, καθώς επίσης φρόντισε να πίνεις άφθονο νερό .

 

Πηγή: www.queen.gr

Please follow and like us: