Αλμυρά μάφινς με πανσέτα, γραβιέρα και κρεμμυδάκι

Υλικά

  • 360γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 100ml φυτικό λάδι
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 300ml βουτυρόγαλα
  • 100γρ χοιρινή, καπνιστή πανσέτα με μπαχαρικά, κομμένη σε καρέ
  • 80γρ γραβιέρα ώριμη, κομμένη σε καρέ + επιπλέον τριμμένη, για πασπάλισμα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βάζουμε χάρτινες θήκες σε ταψί για μάφινς 12 θέσεων.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το λάδι, τα αβγά και το βουτυρόγαλα.

Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε την χοιρινή καπνιστή πανσέτα με μυρωδικά, τη γραβιέρα και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε ελαφρά, να ενωθούν τα υλικά.

Χωρίζουμε το μείγμα στις 12 θέσεις για μάφινς.

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι τα μάφινς να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, πριν σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.dimitrisskarmoutsos.gr

 

Please follow and like us:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *