Απίστευτο γεγονός άφησε του πάντες άναυδους με τη βία που χρησιμοποίησαν μαθητές σχολείου στην Άρτα απέναντι σε συμμαθητή τους, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μείνει παράλυτος. Το παιδί, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του και το χτύπημα στον αυχένα του υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και έμεινε παράλυτος. Ο 15χρονος ανέφερε στους καθηγητές του ότι δεν αισθάνεται καλά, αλλά οι καθηγητές δεν έδωσαν σημασία σύμφωνα με το Mega.

Ο 15χρονος μαθητής είχε αρχικά τις αισθήσεις του, όμως λίγο αργότερα κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Μία ημέρα αργότερα ο νεαρός μαθητής πήρε εξιτήριο με αυστηρές εντολές από τους γιατρούς, οι οποίοι τόνισαν πως εάν εμφανίσει συμπτώματα ζάλης να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Κι ενώ το Σάββατο ο μαθητής έδειχνε πως είχε συνέλθει από το χτύπημα, την επόμενη ημέρα ξύπνησε με φριχτούς πόνους και με την αριστερή πλευρά του σώματός του να έχει παραλύσει.

Πειθαρχικό οι υπεύθυνοι του σχολικού χώρου

H διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Άρτας έδωσε εντολή για την διενέργεια ΕΔΕ, ώστε να διαπιστωθεί εάν το σχολείο φέρει ή όχι ευθύνη.

Η έκθεση που προέκυψε ήταν πολυσέλιδη, με πολλές λεπτομέρειες και το πόρισμα ήταν καταπέλτης. Σύμφωνα με αυτό επιρρίπτονται ευθύνες στο σχολείο και μάλιστα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέπεμψε την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στο Πειθαρχικό παραπέμπονται ο διευθυντής του σχολείου, η υποδιευθύντρια και μία καθηγήτρια που την ώρα του περιστατικού είχε την ευθύνη του τμήματος.

Τι είπε ο πατέρας του 15χρονου

Ο πατέρας του μαθητή που υπέστη τον ξυλοδαρμό μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Περπατάμε δίπλα δίπλα, με τη βοήθεια των γιατρών, του θεού, πολλών και απλών ανθρώπων» είπε ο πατέρας του παιδιού, παπά-Λάμπρος.

Ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρο Κόπτση, τον κ. Τσουμάκα, που είναι καθηγητής της Παιδιατρικής κλινικής, το νοσηλευτικό προσωπικό και τον κόσμο. «Είμαστε όρθιοι. Ο Βαγγέλης είναι πάρα πολύ καλά, απομένει πλήρης αποκατάσταση» είπε.

Please follow and like us: