To My-City.gr σας παρουσιάζει Χοιρινό με δαμάσκηνα της
Αλκήστιδος Αλεξάκη (Masterchef)

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινές μπουκιές
  • 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο γλυκό κρασί
  • 4 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας μας.

Μόλις ροδίσει σβήνουμε με το κρασί μας και το βαλσάμικο.Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 50 λεπτά.

Στην συνέχεια μετα τα 50 λεπτά ρίχνουμε τα δαμάσκηνα,αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν και στο τέλος αλατοπιπερώνουμε! Είναι έτοιμο!