To My-City.gr σας παρουσιάζει Πράσινο σουφλέ της άνοιξης
Υλικά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό ανάμεικτα χόρτα (σπανάκι-σέσκουλα-λάπαθα)
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμύδι ψιλοκομένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ άνηθο
- 2 κ.σ φρέσκο δυόσμο
- 250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
- 200 γραμ. ανθότυρο ή μανούρι σε τρίμματα
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
- 150 γραμ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
- 4 αυγά
- 1 ½ φλ. γάλα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση
Για το εύκολο πράσινο σουφλέ με σπανάκι, πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα χόρτα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο καθώς και τα μυρωδικά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα τετράγωνο ή μικρό μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε κάτω τις μισές φέτες ψωμί. Βάζουμε τη μισή γέμιση. Επαναλαμβάνουμε στρώσεις με ψωμί και στρώσεις με γέμιση. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί. Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
Πηγή: argiro.gr