To My-City.gr σας παρουσιάζει Vegan κέικ σοκολάτας

Υλικά

  • 2½ φλ. αλεύρι
  • 1 1⁄3 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. κακάο
  • 2 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 φλ. νερό
  • 100 γραμ. χυμό πορτοκάλι
  • 130 γραμ. σπορέλαιο
  • 100 γραμ. ξυσμα κουβερτούρας

Για το γαρνίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κακάο

Εκτέλεση

 

Για το vegan κέικ σοκολάτας, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Λαδώνουμε φόρμα δαχτυλίδι και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση και στα τοιχώματα.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι. Με σύρμα τα ανακατεύουμε να αφρατέψουν.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το χυμό, το λάδι και αναμιγνύουμε.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και απαλά τα ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε τη σοκολάτα και με κουτάλι ανακατεύουμε ελαφρά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50΄, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε. Αν είναι ζεστό, δεν ξεφορμάρεται εύκολα.

Πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη και κακάο.

Πηγή: argiro.gr