Υλικά

  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 20 γραμ. μπεϊκιν πάουντερ
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 170 γραμ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 50 γραμ. γάλα
  • 1 πορτοκάλι ολόκληρο(μαζί με την φλούδα)

 

Εκτέλεση

  1. Στο μπλεντεράκι κόβουμε σε μικρά κομμάτια το πορτοκάλι,αφού το έχετε πλύνει και κόψει σε 4τμχ.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη, να αφρατέψει.
  3. Ένα ένα τα αυγά να ενσωματωθούν.
  4. Προσθέτουμε το γάλα, το πορτοκάλι και στο τέλος το μπεϊκιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινισμένα. Σε μια φόρμα του κέϊκ μακρόστενη την περνάμε από βούτυρο και κοσκίνισμα  με αλεύρι( για να μην κολλήσει το κέϊκ μας), ρίχνουμε το μίγμα που φτιάξαμε και το ψήνουμε στους 170° για 45 λεπτά περίπου. Μόλις τελείωσει ο χρόνος το τρυπάμε στο κέντρο απαλά μ’ένα μαχαίρι άμα βγει στεγνό είναι έτοιμο, άμα βγει με λιπαρή ουσία θα θέλει και άλλα 15 λεπτά.

Στην συνέχεια φτιάχνουμε την μαρμελάδα πορτοκάλι

Υλικά
  • 2 ολόκληρα πορτοκάλια ψιλοκομμένα σε μικρές λωρίδες μαζί με την φλούδα και όλο το χυμό τους.
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 μπαστούνια κανέλα. Το βράζουμε ώσπου πήξει και γίνει μαρμελάδα.
Το συγκεκριμένο μπορούμε να το σερβίρουμε άνετα και με παγωτό και καραμέλα!!
Μαρία Λάουρα Στρατή / www.my-city.gr