Το My-City.gr σας παρουσιάζει Picanha Black Angus σοτέ με άρωμα από σκόρδο και θυμάρι του Γιάννη Λουκάκου

Υλικά

  • 400 γρ. Picanha Black Angus, καθαρισμένη από το περιττό λίπος.
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ.  σκόρδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • θυμάρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για το μοσχάρι
Αλατίζουμε το κρέας  και από τις 2 πλευρές.Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε θερμοκρασία και σοτάρουμε μέχρι να φτάσει το εσωτερικό του κρέατος στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι  και το βούτυρο και αφού λιώσει, με ένα κουτάλι βρέχουμε το κρέας για 1-2 λεπτά.

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά εκτός φωτιάς και κόβουμε σε αρκετά λεπτές φέτες. Σερβίρουμε με τους χυμούς που έχουν απομείνει στο τηγάνι.

 

Πηγή: www.yiannislucacos.gr