Το My-City.gr σας παρουσιάζει τις γνωστές  Μεξικάνικες τορτίγιες, με κοτόπουλο και γουακαμόλε! 

Υλικά (για τη μαρινάδα)

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λάιμ
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. πιπέρι καγέν
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

    Υλικά (για τα λαχανικά)

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 λάιμ
  • (flour tortillas)

Υλικά ( για τη γουακαμόλε)

  • 3 ώριμα αβοκάντο
  • 1 λάιμ
  • 1 μικρο κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες
  • 3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι καγέν
    Για το σερβίρισμα
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι 200 γραμ.
  • λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 8 πίτες μεξικάνικες

Εκτέλεση

Για τα fajitas (φαχίτας) με κοτόπουλο, κόβουμε πρώτα το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε σε σακούλα τροφίμων. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 30′. Όσο πιο πολύ αφήσουμε τόσο πιο ωραίο θα γίνει. Το ψήνουμε σε γκριλιέρα 4′-5′ από κάθε πλευρά.

Για τα λαχανικά

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν. Στύβουμε το λάιμ.

Για το γουακαμόλε

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένες τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και παγώνουμε.

Τυλίγουμε τις πίτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 5′ στους 200ºC να ζεσταθούν αλλά όχι να ξεραθούν. Τις γεμίζουμε με κοτόπουλο, γουακαμόλε, λαχανικά γιαούρτι και τυρί, τυλίγουμε και απολαμβάνουμε.

Πηγή: www.argiro.gr