Το My-City.gr σας  παρουσιάζει τα πιο νόστιμα donuts

Υλικά

  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml. γάλα φρέσκο
  • 5 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
  • 1 μέτρια πατάτα βρασμένη
  • 50 gr. ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κάψουλα βανιλλίνης
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Ζάχαρη άχνη
  • Τρούφα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την πατάτα και την βράζουμε για 15 λεπτά.Λιώνουμε την πατάτα στον μύλο των λαχανικών.
Ανακατεύουμε την μαγιά και το βούτυρο με το χλιαρό γάλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, τον πουρέ πατάτας και το μείγμα γάλακτος.Ζυμώνουμε να γίνει μία μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα.Συνεχίζουμε το ζύμωμα σε αλευρωμένο πάγκο και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο περίπου 2 χιλιοστών.
Κόβουμε με κουπ πατ στρογγυλά ντόνατς ή τους δίνουμε το σχήμα που μας αρέσει, στο μέγεθος που μας αρέσει!
Αφήνουμε τα ντόνατς 20 λεπτά περίπου να σταθούν.Βάζουμε το λάδι να κάψει πάρα πολύ καλά.
Τηγανίζουμε τα ντόνατς 4 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.Τα αλείφουμε με μαρμελάδα και τα πασπαλίζουμε με τρούφα ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.