Το My-City.gr σας παρουσιάζει Τραχανότο με καβουρμά

Υλικά

  • 1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 500 γρ. τραχανάς γλυκός σταρένιος
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. καβουρμά
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον ζωμό μας να είναι έτοιμος.

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε με ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσει.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.

Προσθέτουμε τον τραχανά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.Όταν ο τραχανάς τραβήξει την υγρασία του κρεμμυδιού, σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό μας ενώ συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15 λεπτά. Πρέπει να μαλακώσει αρκετά ο τραχανάς για να ειναι έτοιμος.

Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον καβουρμά μας μέχρι να πάρει χρώμα.Όταν βράσει ο τραχανάς, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον καβουρμά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.Αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί, αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Please follow and like us: