Τηγανίτες πατάτας με φρέσκο κατσικίσιο τυρί

Το My-City.gr προτείνει για σήμερα Τηγανίτες πατάτας με φρέσκο κατσικίσιο τυρί

Υλικά

    • 250 γρ. πατάτες
    • 60 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
    • 2 κρόκους αυγών
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
    • 2 ασπράδια αυγού
    • λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις πατάτες και τρίψτε τις με το λεπτό δίσκο κοπής και μεταφέρετε σε ένα μπολ. Καλύψτε τις με κρύο νερό και αφήστε τις να μουσκέψουν για 15 λεπτά. Σουρώστε και στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας.

Ανακατέψτε το τυρί και τους κρόκους αυγών μέχρι να γίνει ένα μείγμα μαλακό και κρεμώδες, ρίξτε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέστε το μείγμα στις τριμμένες πατάτες μαζί με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο.

Τοποθετήστε το διπλό χτυπητήρι, βάλτε τα ασπράδια σε ένα μπολ και χτυπήστε τα σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέστε τα απαλά στο μείγμα πατάτας.

Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι, σε υψηλή θερμοκρασία. Με ένα κουτάλι της σούπας, ρίξε μικρές ποσότητες από το μείγμα στο τηγάνι, αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους.  Πατήστε ελαφρά κάθε τηγανίτα με το πίσω μέρος του κουταλιού. Τηγανίστε τις για 3 έως 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τοποθετήστε τις πάνω σε χαρτί κουζίνας, βάλτε τις στην άκρη και διατηρήστε τις ζεστές. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.

Για το σερβίρισμα: ιδανικό ως συνοδευτικό ή ως ορεκτικό.

Please follow and like us:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *