Πέγκυ Κωστάκου,Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος ”Πειραιάς Πόλη Πρότυπο” Νίκος Βλαχάκος

Το My-City.gr σας παρουσιάζει την Πέγκυ Κωστάκου,Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος ”Πειραιάς Πόλη Πρότυπο” Νίκος Βλαχάκος

– Πώς πήρατε απόφαση να δηλώσετε υποψηφιότητα;

Πριν από δύο χρόνια ήμουν έτοιμη να μετακομίσω με την οικογένειά μου στη Ζυρίχη, να δουλέψω στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και να ζήσουμε εκεί. Λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος αποφάσισα να παραμείνω στην Ελλάδα, αποφασίζοντας όμως από τη στιγμή που αποφάσισα να ζήσω στη χώρα μου, να ενεργοποιηθώ ξανά σε μία προσπάθεια διαχείρισης προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και που έχουν δημιουργήσει στους νέους και πιο αξιόλογους ανθρώπους πραγματική απελπισία και έντονο αίσθημα κατωτερότητας.

– Τί σημαίνει ο Πειραιάς για εσάς;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά, παίζοντας στην αυλή των παππούδων στα Μανιάτικα, στο Πασαλιμάνι γύρω από το σχολείο μου τον Άγιο Παύλο, στο Μικρολίμανο δίπλα από το σπίτι μου. Ο Πειραιάς είναι η πόλη που αγαπώ, που νιώθω ότι της οφείλω μεγάλο κομμάτι της προσωπικότητάς μου, των πιο γλυκών αναμνήσεων μου, είναι η πόλη που θέλω να αγαπήσουν και τα παιδιά μου.

– Αν εκλεγείτε, που θα δώσετε προτεραιότητα;

Ξέρετε η βελτίωση της ποιότητας ζωής μας εξαρτάται από απλά και καθημερινά πράγματα που έχοντας ταξιδέψει και εργαστεί στο εξωτερικό, γνωρίζω ότι είναι πλήρως επιτεύξιμα αρκεί να υπάρχει πραγματική βούληση, οργάνωση και γνώση. Θα ξεκινούσα από την καθαριότητα του Δήμου που παρά την αύξηση των υπαλλήλων καμία βελτίωση δεν έχει πραγματοποιηθεί και παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα και θα συνέχιζα με την αύξηση των πάρκων και των χώρων πρασίνου. Ως νέα μητέρα δε, έχω διαπιστώσει πόσο τραγική είναι η έλλειψη ειδικά διαμορφωμένων χώρων για υπαίθρια παιχνίδια (παιδικές χαρές) ενώ η πλειοψηφία αυτών που υπάρχουν είναι εντελώς παρατημένοι. Από την άλλη, δύο τομείς που θα ήθελα να ασχοληθώ προσωπικά είναι η οργάνωση των Δημοτικών Ιατρείων που σήμερα λειτουργούν ουσιαστικά μόνο στα χαρτιά ενώ με τη σωστή οργάνωση θα μπορούσαν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας. Ο δεύτερος Τομέας είναι ο Τουρισμός στην πόλη μας, η ανάπτυξη του οποίου (σήμερα τα ποσοστά των τουριστών σε ένα τα αρχαιότερα λιμάνια του κόσμου είναι κάτω του μέσου όρου της υπόλοιπης Ευρώπης) θα πρόσφερε πραγματική ώθηση στην οικονομία της πόλης, μειώνοντας παράλληλα την ανεργία.

– Ποιος τομέας του Δήμου Πειραιά θεωρείτε πώς χρήζει μεγαλύτερης σημασίας;

Ο Τομέας του Τουρισμού που προανέφερα γιατί έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και εξέλιξης. Βλέπουμε για παράδειγμα τα κρουαζιερόπλοια να φθάνουν στο λιμάνι και οι τουρίστες να οδηγούνται κατευθείαν στο κέντρο της Αθήνας, όταν υπάρχουν τόσα αξιοθέατα στην πόλη μας βλ. Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά, που θα μπορούσαν να επισκεφτούν σε οργανωμένες εκδρομές. Με αυτόν τον τρόπο θα τονωνόταν και η οικονομία των εμπορικών μαγαζιών και των εστιατορίων.

– Γιατί οι Πειραιώτες να ψηφίσουν εσάς και όχι κάποιον άλλο Υποψήφιο του Συνδυασμού σας;

Καταρχήν θα ήθελα να τονίσω ότι ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από πολύ αξιόλογους συμπολίτες μας. Όσον αφορά στη δική μου υποψηφιότητα, είμαι ένας άνθρωπος με θέληση αλλά και γνώση, έχοντας και σημαντική εμπειρία από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης για την αυτοδιοίκηση, τα οποία παραμένουν ανεκμετάλλευτα γιατί κανείς δεν καταθέτει μία αξιόλογη πρόταση. Είναι η ώρα για τον Πειραιά μας να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στην Ευρώπη του 2019. Έχω μάθει στη ζωή του να δουλεύω σκληρά και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες (όπως είναι το Ελληνικό Δημόσιο Νοσοκομείο) και να φέρνω αποτελέσματα. Το ίδιο θέλω να κάνω και για την πόλη που μεγάλωσα, τον Πειραιά. Ευχαριστώ πολύ.

Η Dr. Κωστάκου Παναγιώτα (Πέγκυ) είναι Καρδιολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου έχει λάβει με Άριστα και τον τίτλο της Διδάκτορα εκπονώντας τη διδακτορική διατριβή της στην Ά Καρδιολογική Κλινική του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, της οποίας αποτέλεσε Ερευνητικό Συνεργάτη στον τομέα της Πρόληψης των Δυσλιπιδαιμιών για 6 χρόνια. Πιστοποιητικά Μετεκπαίδευσης: ΄Excellence in Lipidology΄ και ΄Certificate in Cardiovascular Prevention΄ από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης (από την οποία έχει λάβει και υποτροφία) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης. Έχει εξειδικευθεί στην Καρδιακή Ανεπάρκεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία (Postgraduate Course in Heart Failure-PCHF).

Σήμερα εργάζεται ως Επιμελήτρια στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», στο Τμήμα Υπερηχοκαρδιογραφίας. Παράλληλα στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, η ιατρός έχει αναπτύξει και λειτουργεί το Ιατρείο της Προληπτικής Καρδιολογίας με κύριο στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των δυσλιπιδαιμιών και της αρτηριακής υπέρτασης και τη διακοπή του καπνίσματος. Τα τελευταία χρόνια με την εξιδείκευσή της στην καρδιακή ανεπάρκεια και τις νέες τεχνικές των υπερήχων έχει οργανώσει και λειτουργεί το Ιατρείο Καρδιο-ογκολογίας που έχει ως στόχο την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της καρδιοτοξικότητας που αναπτύσσεται στα πλαίσια της θεραπείας του καρκίνου από τη χρήση διαφόρων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και της ακτινοβολίας.
Η κα Κωστάκου είναι η ιατρός του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών με Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία. Αποτελεί μέλος της Ομάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (HFA), της Ομάδας Προληπτικής Καρδιολογίας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (EAPC), της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, του Ελληνικού Κολλεγίου Θεραπείας της Αθηροσκλήρωσης και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας του Μεταβολισμού & των Διαταραχών Διατροφής. Μετέχει ως διδάσκουσα στα μεταπτυχιακά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Έχει συνολικά δημοσιεύσει περισσότερα από 60 επιστημονικά άρθρα (25 πλήρεις δημοσιεύσεις και 35 υπό μορφή περιλήψεων) για τα όποια έχει λάβει και επιστημονική διάκριση. Έχει συγγράψει κεφάλαια επιστημονικών συγγραμμάτων και είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Συμμετέχει με ομιλίες σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές διεθνείς κλινικές μελέτες.

Please follow and like us: