Κυτταρίτιδα: Πώς θα την αντιμετωπίσετε στο σπίτι

Μπορεί το καλοκαίρι να φαντάζει πολύ μακρινό για την ώρα, ποτέ δεν είναι νωρίς όμως για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα, ο μόνιμος εφιάλτης των γυναικών, είναι η αναδίπλωση του λιπώδους ιστού που συνοδεύεται από κατακράτηση υγρών, το οποίο έχει μετατραπεί σε τοξικό.

Ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα και μάλιστα στο σπίτι σας, μπορείτε να βελτιώσετε την όψη της και να τονώσετε την αυτοπεποίθηση σας.

Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά

Η διατροφή παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Πολλά και συχνά γεύματα, τροφές από όλες τις διατροφικές ομάδες και κυρίως φρούτα. Ειδικά τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε φυτοχημικά και ιχνοστοιχεία. Κεράσια, πορτοκάλια, φράουλες, σταφύλια και μάνγκο είναι οι καλύτερες επιλογές.

Πολύ νερό
Όταν ο οργανισμός δεν ενυδατώνεται σωστά, το σώμα κάνει κατακράτηση και κατά συνέπεια κυτταρίτιδα. Η αυξημένη κατανάλωση νερού θα δράσει ευεργετικά στην διαδικασία αποβολής του ήδη κατακρατηθέντος νερού, απαλύνοντας την όψη πορτοκαλιού στο δέρμα.

Μασάζ με σπιτικά υλικά

Καφές, ζάχαρη και λάδι…

Ανακατέψτε 200 gr καφέ, 250 gr καστανή ζάχαρη και 50 gr ελαιόλαδο. Κάντε 15 λεπτά μασάζ και ξεπλύνετε με νερό. Ο καφές και η ζάχαρη βοηθάνε το δέρμα να γίνει λείο και απαλό.

Λάδι καρύδας

Κάντε μασάζ με λάδι καρύδας χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σκληρό σφουγγάρι στις περιοχές που έχετε κυτταρίτιδα. Απλώστε το λάδι καρύδας και ύστερα τρίψτε το, χωρίς να το ξεβγάλετε με το σφουγγάρι.

Η συγκεκριμένη θεραπεία κάνει το δέρμα απαλό και του χαρίζει ενυδάτωση, διευκολύνοντας παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας την ορατή και αντιαισθητική όψη της κυτταρίτιδας.

Άσκηση

Στην μείωση της κυτταρίτιδας θα παίξει σημαντικό ρόλο η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας σε τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα.
Συνδυάστε χαλαρό τρέξιμο και βάρη και εναλλακτικά ποδήλατο και μπάνιο στη θάλασσα.

Πηγή: www.onmed.gr

Please follow and like us:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *