Κοτόπουλο αλά κρεμ με 4 υλικά

To My-City.gr σας παρουσιάζει Κοτόπουλο αλά κρεμ με 4 υλικά

Υλικά

  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι, ή πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. σκόρδο
  • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη.Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε λεπτές φέτες 2 εκ., τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 

Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει.Σοτάρουμε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. 

Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας “ξύνουμε” απαλά τον πάτο του τηγανιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση η κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε τα φιλέτα και αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά μέσα στην κρέμα.Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.Σερβίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: akispetretzikis.com

Please follow and like us: