Κολύμπι, σύμμαχος στην υγεία του παιδιού…

Τα οφέλη της κολύμβησης σε παιδική ηλικία είναι πολλά αλλά και οι απορίες των γονιών, ποικίλλουν! Έχουμε τις απαντήσεις!

Η ιδανική ηλικία

Μετά τα 3-4 χρόνια το παιδί μπορεί να ενταχθεί σε μια μικρή ομάδα με παιδιά της ηλικίας του. Αυτό που είναι υψίστης σημασίας είναι το κολυμβητήριο να παρουσιάζεται στο παιδί ως μια ώρα διασκέδασης και ευχάριστου παιχνιδιού.

Tα ωφέλη της κολύμβησης

– Αγάπη και σεβασμός στο νερό

–  Βελτίωση στη στάση του σώματος

– Η καλύτερη γυμναστική

– Χαρίζει θάρρος, αυτοπεποίθηση, αυτονομία

– Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Σε πόσο καιρό θα μπορέσει να κολυμπήσει το παιδί μου;

Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απ’ το ίδιο το παιδί, την σχέση που έχει ήδη με το νερό, την αντίληψή του σχετικά με το σώμα του και την ηλικία του. Τα περισσότερα παιδιά μετά από ένα εξάμηνο στην πισίνα είναι ικανά να βουτήξουν μόνα τους στη θάλασσα. Για να μάθει ωστόσο το παιδί κολύμπι οργανωμένα, χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα».

Πηγαίνοντας το παιδί στο κολυμβητήριο θα μπορώ να νιώθω ήσυχη στην παραλία;

 Ανεξάρτητα απ’ τις ικανότητες και τις γνώσεις του παιδιού μέσα στο νερό, οι γονείς χρειάζεται πάντα να παρακολουθούν το παιδί την ώρα που βρίσκεται μέσα στο νερό, τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 8-10 ετών. Αυτό ισχύει και για τα παιδιά που γνωρίζουν καλό κολύμπι αφού πάντα υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες: να πάθει κράμπα ή να δει κάτι μέσα στο νερό και να νιώσει φόβο. Αλλά και στα μεγαλύτερα παιδιά που γνωρίζουν κολύμπι δέον είναι να υπενθυμίζουμε τους σωστούς κανόνες συμπεριφοράς μέσα στο νερό για την ασφάλειά τους.

 

Πηγή : www.fthis.gr

Please follow and like us:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *