Υλικά

  • 1 φλ. κακάο
  • 1 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1/4 φλ. γάλα καρύδας ή φρέσκο γάλα
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 20 μπισκότα πτι -μπερ ολικής άλεσης
  • λίγη λιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα
  • λίγη λιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα

 

Εκτέλεση

Για το κέικ μωσαϊκό, λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη, και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολ, βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένη μαργαρίνη.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφεται. Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή, μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ντύνουμε τη φόρμα. Κάνουμε στρώσεις πάστα σοκολάτας και μπισκότο. Αρχίζουμε με πάστα και τελειώνουμε με πάστα. Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω με πάστα σοκολάτας.

Παγώνουμε το κέικ για περίπου 2 1/2 με 3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και σιγά σιγά το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου. Ξαναπαγώνουμε για λίγο να σφίξει η σοκολάτα.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

 

Πηγή: www.argiro.gr

Please follow and like us: