Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό για 1 διπλή πρόσκληση για την θεατρική παράσταση’Το Διαμαντένιο Παλάτι’
25 Οκτωβρίου 2019Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό για 2 διπλές προσκλήσεις για την θεατρική παράσταση«Ένας Κόκορας στην Πόλη» της Καλλιόπης Σαΐτη
29 Οκτωβρίου 2019To My-City.gr σας παρουσιάζει Κέικ μήλου
Υλικά
- 250 γραμ. βούτυρο
- 1½ φλ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 φλ. μήλα τριμμένα
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
- έξτρα βούτυρο
- έξτρα αλεύρι για τη φόρμα
Για το γλάσο
- 1 κ.σ. λεμόνι
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το κέικ μήλου με γιαούρτι, προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα.
Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Αφού κρυώσει, γαρνίρουμε με γλάσο λεμόνι ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.
Για το απλό γλάσο λεμόνι
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε απλά να ενωθούν. Ελέγχουμε την πυκνότητα του γλάσου προσθέτοντας ή αφαιρώντας ζάχαρη άχνη.
Πηγή: argiro.gr