Αποκλειστικά στο My-City.gr μας μιλά o Κωνσταντίνος Βάχος από το MasterChef

-Είστε στο λούνα παρκ και διαπιστώνετε πως έχετε να φάτε από χθες το μεσημέρι, το μόνο κατάστημα που βρίσκετε είναι μια καντίνα που λέει «Φτιάξε το δικό σου sandwich» , ποια υλικά θα βάζατε στο sandwich και γιατί;

Το sandwich είναι για μένα ένα «μικρο-γεύμα» υψηλής δημιουργίας!Χαχα, ακούγεται ίσως περίεργο, αλλά είναι από τα λίγα «πιάτα» με τα οποία ο οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα μικρό γευστικό θαύμα και πάντα αυτό το θαύμα είναι μια έμπνευση … της στιγμής.Θα μπορούσα να διαλέξω ανάμεσα σε μια μουφαλέττα (στρογγυλό Σιτσιλιάνικο ψωμί με βάση το σουσάμι) «παραγεμισμένη» με τρία ήδη αλλαντικών (σαλάμι φινικτσιόνα, μορταδέλα, σαλάμι  μιλάνου με πάπρικα και ψημένο άπαχο μπέικον).Δύο είδη τυριών. Προβολόνε και ελβετικό τυρί ας πούμε ένα φορματσίνι.Όλα αυτά καλυμμένα με ένα πλούσιο μίγμα από ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά, όπως μαύρες και πράσινες ελιές, σοταρισμένες και ξεφλουδισμένες κόκκινες πιπεριές Φλώρινας, πράσινο τσίλι, κάππαρη Άνδρου, ψημένες καρδιές αγκινάρας και φρέσκια ρίγανη!Ή Κάτι πιο απλό!Ένα κλασικό BLTsandwich. Δηλαδή μπέικον, μαρούλι και ντομάτα με μπόλικη μαγιονέζα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και μερικές σταγόνες σως πράσινου πιπεριού.

Και επειδή είπαμε το sandwich είναι μία έμπνευση της στιγμής, Αν ήθελα κάτι γλυκό θα έφτιαχνα ένα sandwich από «ψωμάκι» κέικ πικρής σοκολάτας γεμισμένο με ένα μίγμα από θρυμματισμένη σοκολάτα γάλακτος, άγλυκη κρέμα γάλακτος καλά χτυπημένη με ολόκληρα βατόμουρα και φρέσκο βούτυρο, όλο πασπαλισμένο με κομμάτια κόκκινου βατόμουρου και σκόνη κακάο Καλή όρεξη!

 

– Τι σας έκανε να δηλώσετε συμμετοχή στο Master Chef; Aυτό που ζήσατε ήταν αυτό που φανταζόσασταν;

Από παλιά, ακόμη και όταν εργαζόμουν στο χώρο του marketing και της διαφήμισης, της επικοινωνίας γενικότερα, αν κάποιος με ρωτούσε τι δουλειά θα ήθελα να κάνω, mydreamjob, ήταν ένας χώρος εστίασης.Για 14 χρόνια απέκτησα ένα μεζεδοπωλείο στη Καλλιθέα, «Το Τσιπουράδικο της Καλλιθέας». Δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα, γιατί το αγόρασα έτοιμο, αλλά ήταν μία καλή αρχή.

Μετά το ’12 που το έκλεισα λόγω της κρίσης, ασχολήθηκα πολύ με την κόρη μου, at-homeparent,και κάνοντας ας πούμε εποχικές δουλειές, κάποιο μανατζάρισμα σε κλαμπ και μπαρ μέχρι καλοκαιρινές γεωργικές εργασίες (καλλιέργεια μαστίχας στη Χίο) κλπ.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η κόρη μου, μου είπε κάτι που με συγκίνησε πάρα πολύ, «στα 53 σου δεν είναι καιρός να κάνεις αυτό που αγαπάς;», και έτσι έκανε για λογαριασμό μου την αίτηση στο MasterChef την οποία και μου ανακοίνωσε εκ των υστέρων!Η μικρή έστω διαδρομή μου στο MasterChef σηματοδοτήθηκε από τέσσερις μικρές-μεγάλες επιτυχίες!Η επιλογή μου στους 50 καλύτερους από κάποιες χιλιάδες που αιτήθηκαν την συμμετοχή τους!Η επιλογή μου μετά στους 35!Η επιλογή μου στους 20 που για φέτος ήταν 22 που «μπήκαν» στο σπίτι!

Και τέλος αλλά ίσως και το πλέον σημαντικό για μένα τα πολύ κολακευτικά σχόλια-κριτικές των τριών πολύ καταξιωμένων chef κυρίων Κοντιζά, Ιωαννίδη και Κουτσόπουλου (σημειώστε η σειρά που τους έγραψα δεν είναι καθ’ ύψος, Χαχα) Αυτά ήταν οι τέσσερις επιτυχίες μου, συν το σημαντικότερο ίσως ότι έκανα πολύ ευτυχισμένη την κόρη μου!

Δυστυχώς οι αποφάσεις καμιά φορά που παίρνουμε πιεζόμενοι από τις καταστάσεις της καθημερινής μας ζωής να μην είναι ακριβώς αυτό που θα θέλαμε, είναι όμως αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε στηριζόμενοι περισσότερο στις ανάγκες αυτής καθ’ εαυτής της ζωής μας και όχι απλώς του ονείρου μας.Η εμπειρία μου στο MasterChef είναι μία ιστορία που μόλις τώρα ξεκίνησε! To Be Continued …

 

 

-Βρίσκεστε σε ένα δάσος της Ελλάδας, κουβαλάτε μαζί σας αλεύρι, νερό και τα βασικά υλικά που προτιμάτε. Ποια φρέσκα υλικά θα παίρνατε από το δάσος ώστε να δημιουργήσετε ένα όμορφο πιάτο;

 

Ότι και όσα υλικά και αν είχα μαζί μου το καλύτερο υλικό του δάσους είναι μόνο ένα! Η σκιά ενός δέντρου και η ηρεμία της φύσης… για να απολαύσω έστω κάτι πολύ απλό λίγο κρεμμύδι, ντομάτα, μερικές ελιές, φρέσκο κατσικίσιο τυρί και σπιτικές πίτες …

 

-Ποιο υλικό σας αρέσει περισσότερο να διαχειρίζεστε;

Δεν έχω συγκεκριμένα κάποια υλικά που προτιμώ στο μαγείρεμα … αν και τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει ένα!Η ικανοποίηση αυτών που δοκιμάζουν τα φαγητά μου!

-Ποια είναι τα επόμενα μαγειρικά σας σχέδια;

Ξεκίνησα ήδη να ασχολούμαι πιο επαγγελματικά ας πούμε με την μαγειρική με σκοπό να ανέβω κάποια «σκαλοπάτια». Δουλειά δίπλα σε κάποιον καταξιωμένο Chef, κάποια μαθήματα-σεμινάρια και τέλος το όνειρό μου, την δημιουργία ενός exclusive εστιατορίου!

 

 

-Ποιο φαγητό θεωρείτε ότι είναι η σπεσιαλιτέ σας;

Θεωρώ ότι γενικά τα πάω καλά με αυτά που φτιάχνω και ξεκινώ νέες συνταγές με πολύ πειραματισμό. Χμμμ …θα έλεγα ότι είναι η προσωπικότητα και το πάθος που βάζω σε κάθε καινούργια δημιουργία, αυτή είναι η «σπεσιαλιτέ» μου …

-Ποιο είναι το motto σας;

I’m a Cook

&

I’m not Calm!

Please follow and like us: