Το My-City.gr σας παρουσιάζει Αγαλιποκεφτέδες Σκύρου

Υλικά

  • αγαλίπες (ανεμώνες της θάλασσας)
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβετε τα μάραθα. Πλένετε πολύ καλά τις αγαλίπες.
Σε τηγάνι, ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι (χωρίς λάδι) και περιμένετε να μαραθεί. Όταν μαραθεί, ρίχνετε λάδι και περιμένετε (ανακατεύοντας) να ροδίσει.

Στη συνέχεια ρίχνετε τις αγαλίπες και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν πολτός.Προσθέτετε σιγά σιγά αλεύρι (1-2 γεμάτες κουταλιές) και ανακατεύετε μέχρι να σφίξει το μείγμα. Προσθέτετε μπόλικο από το μάραθο που ψιλοκόψατε, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα ρίχνετε να τηγανιστούν σε τηγάνι με λάδι που έχει κάψει.


Please follow and like us: