Υλικά

  • 1, 1/2 χοιρινό από σπάλα κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό κυδώνια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 ποτήρι νερό

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί τις μερίδες του κρέατος.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και βάζουμε μέσα το κρέας να σοταριστεί καλά. Προσθέτουμε το νερό,τη ζάχαρη,το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.Κατόπιν προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ,διαλυμένο σ’ένα φλιτζάνι νερό,και το αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κυδώνια από τις φλούδες και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε φέτες.Όταν το κρέας μαλακώσει,ρίχνουμε και τα κυδώνια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.