Το My-City.gr σας παρουσιάζει Φιλέτα στρουθοκαμήλου φλαμπέ με τζιν

Aν χρησιμοποιείτε τρυφερά κομμάτια στρουθοκαμήλου,όπως το φιλέτο,τα μεταχειρίζεστε όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο και το μαγειρεύετε για λίγο χρόνο ώστε το κρέας να παραμείνει ροζ στο εσωτερικό του.Αν το θέλετε πιο ψημένο,το μαγειρεύετε λίγο περισσότερο.

Υλικά

  • 1/2 κουταλάκι κοπανισμένους κόκκους πιπεριού
  • 1 κουταλάκι κομμένο θυμάρι
  • 2 κουταλάκια κοπανισμένα κεδροκούκουτσα
  • 4 φιλέτα στρουθοκαμήλου
  • 1 κουταλάκι λάδι τρούφας ή ηλιέλαιο
  • 3 κουταλιές τζιν
  • 250 γραμ. σιτάκε ή άγρια μανιτάρια
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά ζελέ από κόκκινο φραγκοστάφυλο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Αναμιγνύετε το πιπέρι,το θυμάρι,τα κεδροκούκουτσα,λίγο αλάτι και τρίβετε τα φιλέτα με το μείγμα.Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρετε τα φιλέτα για 3′ με 4′ από κάθε πλευρά ώσπου να πάρουν χρώμα αλλά να παραμείνουν ροζ μέσα. Ρίχνετε το τζιν και το ανάβετε (φλαμπέ).

Όταν σβήσουν οι φλόγες μεταφέρετε το κρέας σε ζεστά πιάτα σερβιρίσματος και σωτάρετε τα μανιτάρια στους χυμούς τηγανιού.Προσθέτετε το κρασί,το ζελέ και λίγο αλάτι,και αφήνετε το μείγμα να κοχλάσει ώσπου να λιώσει.Περιχύνετε με τη σάλτσα τα φιλέτα και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες σε φέτες.