Το My-City.gr σας παρουσιάζει Φασολάδα με πέστο και μπρόκολο

Υλικά

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 400 γρ. γίγαντες κονσέρβας, ξεπλυμένους και στραγγισμένους
  • 1/2 ποσότητα,περίπου 150 γρ.,πέστο με βασιλικό και κουκουνάρι
  • 200 γρ. μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
  • αλάτι
  • πιπερι
  • 125 γρ. κοντό ζυμαρικό για σούπα , όπως κουαντρούτσι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σωτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι για 5 λεπτά,ώσπου να μαλακώσει.Προσθέτετε τον ζωμό και τα φασόλια,να πάρουν βράση.Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.

Προσθέτετε το πέστο,το μπρόκολο και το ζυμαρικό.Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο ζυμαρικό το ρίχνετε μόλις αρχίσει να μαλακώνει το μπρόκολο.

Μαγειρεύετε σε πολύ σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει εντελώς το ζυμαρικό,δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και σερβίρετε.