Συστατικά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. κάρυ, μέτριο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πελτές τομάτας
  • 4 καρότα καθαρισμένα
  • 2 πράσα ολόκληρα
  • 300 γρ. φακές
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. σπανάκι
  • γιαούρτι για σερβίρισμα
  • κόλιανδρο για το σερβίρισμα

 

            Εκτέλεση
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Τρίβουμε το τζίντζερ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα για 5-7 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να χρυσαφίσουν.
  • Προσθέτουμε το κάρυ, τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα καρότα, ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα.
  • Τέλος, ρίχνουμε τις φακές, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να μαλακώσει για 1 λεπτό.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα.
  • Γαρνίρουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι σε κάθε πιάτο και λίγα φύλλα κόλιανδρου.
Πηγή: www.akispetretzikis.com