Το ανανεωμένο Santa Pasta στο Πασαλιμάνι σας περιμένει για μια μοναδική ιταλική εμπειρία…

To My-City.gr σας παρουσιάζει το Santa Pasta στο Πασαλιμάνι…

Το Santa Pasta κυριαρχεί εδώ και χρόνια στον κόσμο εκείνων που λατρεύουν τα ζυμαρικά.Στην καρδιά του Πασαλιμανιού σε περιμένει ώστε να σε μυήσει σε μια αυθεντική ιταλική εμπειρία.Ο χώρος έχει ανανεωθεί και σε κάνει να νιώσεις οικεία με το που τον επισκεφθείς.Η ιδιοκτήτρια Μαρία-Ιουλία Παπαϊσιδώρου έχει δώσει όλο της το γούστο στο χώρο μεταφέροντας μας σε κάποια πόλη της Ιταλίας,η φινέτσα δε λείπει ούτε από τον χώρο αλλά ούτε κι από το φαγητό…

Ιδιοκτήτρια,σεφ,σερβιτόροι θα λέγαμε πως απαρτίζουν μια φιλική συμμορία με έναν και μόνο στόχο την υπέρτατη γευστική ευχαρίστηση των πελατών μέσα από ποιοτικά υλικά και ιταλικές τεχνικές μαγειρέματος.

Μπορείς να δοκιμάσεις από χειροποίητα ζυμαρικά, ζυμαρικά με θαλασσινά,πιάτα σχάρας έως μπρουσκέτες,σαλάτες,ομελέτες, κριθαρότο και ριζότο.

Ομολογουμένως το μέγεθος των σαλατών είναι ιδιαίτερα μεγάλο και γενικότερα οι μερίδες είναι χορταστικές και οικονομικές.Δικές μας προτάσεις από σαλάτες είναι η Villagiο την οποία εκτοξεύει το κατίκι Δομοκού που περιλαμβάνει και η Polo γιατί είμαστε φαν του κοτόπουλου.

Όσο αφορά τα ζυμαρικά τι να πρωτοπροτείνουμε,ειλικρινά…Χειροποίητα κανελόνια και χειροποίητα ραβιόλια γεμισμένα με σπανάκι και ricotta.

Έπειτα η Al Prosciutto,πραγματικά ένα ταξίδι στην Πάρμα με το ομώνυμο prosciutto της flambe σε λευκό κρασί με μπόλικη κρέμα γάλακτος,η Capo,η αγαπημένη των ανθρώπων της μαφίας,η παραδοσιακή Carbonara που η καταγωγή της είναι αίνιγμα και η Della Nonna ,η συνταγή των γιαγιάδων της Ιταλίας για ένα γρήγορο γεύμα.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν επίσης προϊόντα βρώμης και χωρίς γλουτένη.

Για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν ένα ζυμαρικό με χαμηλές θερμίδες προτείνουμε την Sfiziosa με ζωηρή γεύση και την Puttanesca,η σάλτσα που επινόησε ο ο Sandro Petti όταν τον έβρισαν κάποιοι πελάτες του…Από τα ζυμαρικά με θαλασσινά προτείνουμε την Vodka E Salmone,μια ιδιαίτερη συνταγή για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και από τα ζυμαρικά με κρέας την Pollo Oblio,το όνομα της οποίας αν μεταφράσετε στα ελληνικά σημαίνει ”κοτόπουλο αμνησία”.Αν το δοκιμάσετε θα τα ξεχάσετε όλα…

 

Από τα πεντανόστιμα ριζότα τα οποία ανταγωνίζονται αντάξια μεταξύ τους προτάσεις μας αποτελούν το Tartufo με άγρια μανιτάρια boletus σερβιρισμένο σε λάδι τρούφας και το Νaomi Rissoto,το οποίο αποτελεί ένα πιο ελαφρύ πιάτο για εκείνους που προσέχουν ιδιαίτερα τη διατροφή τους.

Tα κριθαρότα ίσως να σας φέρουν στο μυαλό αναμνήσεις…Προτείνουμε το Nostra Orzo με πρωταγωνιστή το κοτόπουλο, καθώς και το Scampi με καραβίδες,το κάτι άλλο…

Από τα πιάτα σχάρας επιβάλλεται να δοκιμάσετε ότι περιλαμβάνει άπαχο κρέας ελληνικού νεροβούβαλου από τη λίμνη Κερκίνη τόσο δηλαδή τη μερίδα μπιφτεκιών αλλά και το burger με σως tartar.

Eπίσης εξαιρετικά είναι το πιάτο  με το φιλέτο κοτόπουλο προερχόμενο από κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής Χαλκίδος και η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος 400 γραμμαρίων.

Πάμε και στην υπόθεση κόλαση,γλυκά…Ρωτήστε για το γλυκό ημέρας γιατί μπορεί να είστε τυχεροί και να βρείτε παραδοσιακό tiramisu και χειροποίητο semifreddο.Σίγουρα θα βρείτε την μοναδική συνταγή pannacotta για τους λάτρεις της βανίλιας,αλλά και της σοκολάτας  μους σοκολάτας με λικέρ και το αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους προφιτερόλ.

Mπορείτε να απολαύσετε τον φαγητό τόσο στον όμορφο χώρο του Santa Pasta όσο και στο χώρο σας με ένα τηλεφώνημα.

Γρηγορίου Λαμπράκη 144,

Πασαλιμάνι,Πειραιάς

21 0422 0160
Επίσημη Σελίδα Facebook – Santa Pasta

Αφιέρωμα: My-City.gr

Please follow and like us: