To My-City.gr παρουσιάζει Τούρτα σοκολάτα με Kit Kat από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  •  200γρ. ζάχαρη
  •  120γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  3 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Για τη γκανάς

  •  2 κουβερτούρες  ψιλοκομμένες (400γρ.)
  •  280γρ. κρέμα γάλακτος
  •  1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή κάποιο λικέρ

Για την τούρτα

  •  1,5 συσκευασία KIT KAT Minis (20 τμχ περίπου)
  •  πολύχρωμα καραμελάκια SMARTIES

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βάλτε σε ένα μπολ, τα αυγά με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να φουσκώσει, περίπου 8 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το κακάο. Ρίξτε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα γιατί πρέπει να μείνει ο αέρας που έχει μέσα του.

Καλύψτε τον πάτο μιας φόρμας διαμέτρου 22 εκ. με αποσπώμενη βάση κατά προτίμηση με λαδόκολλα και ρίξτε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.

Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε σε 2 δίσκους.

Για τη γκανάς: Ζεστάνετε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι σχεδόν να βράσει και αδειάστε τη πάνω στη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ.

Αφήστε για 1 λεπτό και μετά ανακατέψτε τη με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε και τη βανίλια ή το ποτό.

Αφήστε λίγο να κρυώσει και όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και αμέσως πριν συναρμολογήσετε την τούρτα βάλτε τη γκανάζ στο μίξερ και χτυπήστε τη για 1-2 λεπτά με το σύρμα μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει.

Για τη συναρμολόγηση: Βάλτε το πρώτο παντεσπάνι σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και απλώστε το 1/3 από την κρέμα. Στη συνέχεια, βάλτε και το άλλο παντεσπάνι από πάνω και απλώστε και την υπόλοιπη κρέμα πάνω αλλά και στο πλάι της τούρτας.

Διακοσμήστε το πλάι με τα Kit Kat και επάνω κάντε μια σειρά με τα καραμελάκια Smarties.

Πηγή: glikessintages.gr