Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 10 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.Ρίχνουμε το νερό,προσθέτουμε το αλάτι και ,όταν βράσει,χαμηλώνουμε τη φωτιά.Ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και με γρήγορες κινήσεις,μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.Μετά χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε,πιέζοντας και γυρίζοντας τη ζύμη απ’όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά.Κατόπιν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι,βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για περίπου 8-10 λεπτά μέχρι να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει.Χτυπάμε τα αυγά,τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν καλά από τη ζύμη.Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι,βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και ρίχνουμε ένα ένα τα τουλουμπάκια (σε μέγεθος μικρού δακτύλου).Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα γιατί φουσκώνουν.Προς το τέλος δυναμώνουμε τη φωτιά για να ροδίσουν.Μετά τα σουρώνουμε μέχρι να στραγγίσουν καλά και τα ρίχνουμε στο κρύο σιρόπι αφήνοντάς τα να το απορροφήσουν καλά.