Το My-City.gr σας παρουσιάζει καλοκαιρινό Τιραμισού με βατόμουρα

Υλικά (για την κρέμα Mascarpone)

  • 300 γραμ. mascarpone
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 2 αυγά

Υλικά (για τις στρώσεις μπισκότου)

  • 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
  • 90 ml ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές γλυκό κρασί (κατά προτίμηση Marsala)
  • 12 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • κακάο σε σκόνη (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)

Γαρνίρισμα

  • 125 γραμ. βατόμουρα

Εκτέλεση

Κρέμα mascarpone: Τοποθετήστε το διπλό χτυπητήρι.Βάλτε όλα τα συστατικά στο μπολ.Ανακατέψτε σιγά στην αρχή και στη συνέχεια αυξήστε την ταχύτητα μέχρι να πήξει το μείγμα (περίπου 5 λεπτά).Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Στρώσεις μπισκότου: Διαλύστε το στιγμιαίο καφέ στο ζεστό νερό,προσθέστε το κρασί και αφήστε τα μπισκότα σαβουαγιάρ να ποτίσουν.

Για το σερβίρισμα στρώστε διαδοχικές στρώσεις από τα μπισκότα σαβουαγιάρ ,την κρέμα mascarpone και το κακάο σε ένα κολωνάτο ποτήρι ή ένα μικρό πιάτο.Στο τέλος,βάλτε μια στρώση κακάο ή και βατόμουρα.Σερβίρετε αμέσως.