Υλικά

  • 1 πακέτο έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 1 κ.γλ ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • σάλτσα ντομάτα για πίτσα
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
  • λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
    Παραλλαγές
  • με μαλακή φέτα
  • με άλειμμα πραλίνας
  • με σταγόνες σοκολάτας
  • με μαρμελάδα

Εκτέλεση

Για τις αλμυρές τηγανίτες με γεύση πίτσας, ξεπαγώνουμε πρώτα τη ζύμη για πίτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε μπολ το λάδι τη ρίγανη το σκόρδο και λίγο αλάτι. Τα ανακατεύουμε.

Σε αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε τη ζύμη πίτσας. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε λίγο το φύλλο να γίνει πιο λεπτό.
Αλείφουμε με το μίγμα ελαιολάδου. Κόβουμε την μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε τις φέτες μοτσαρέλα στη ζύμη αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.

Ανοίγουμε λίγο και το δεύτερο φύλλο ζύμης με τον πλάστη, πασπαλίζοντας αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο. Σκεπάζουμε τα υλικά με την ζύμη πίτσας. Πατάμε λίγο με τον πλάστη τα δυο γεμισμένα φύλλα. Με κου-πάτ μικρό κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια ζύμης γεμισμένα με μοτσαρέλα. Με πιρούνι πατάμε καλά περιμετρικά σφραγίζοντας το τυρί ανάμεσα στα δυο κομμάτια ζύμης.

Σε αντικολλητικό καυτό τηγάνι, βάζουμε την πίτσα. Και με βρεγμένα δάχτυλα πιέζουμε λίγο την επιφάνεια. Αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά και αναποδογυρίζουμε να ψηθεί κι από την άλλη.

Πηγή: www.argiro.gr