To My-City.gr σας παρουσιάζει Τάρτα Τατέν με κρεμμύδια

Υλικά

  • 175 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει
  • 75 γραμμάρια κρύο βούτυρο,κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλιές κομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλάκια κομμένο θυμάρι
  • 2 με 3 κουταλιές χυμό λεμονιού 

     

    Γέμιση

  • 500 γραμμάρια σαλότ,καθαρισμένα
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ζάχαρη μουσκοβάντο (Μία αραφινάριστη μαλακή σκούρα ζάχαρη που έχει ένα ζεστό χρυσό χρώμα. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή κέικ και γλυκισμάτων και έχει λεπτή κοκκώδη υφή.)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό. Αναμειγνύουμε τα αρωματικά χόρτα και τον χυμό λεμονιού,ώσπου να γίνει συμπαγής η ζύμη.Ζυμώνουμε για λίγο και την βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.Βράζουμε τα σαλότ για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.Σε πυρίμαχο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι,και σοτάρουμε  τα σαλότ σε χαμηλή φωτιά,ανακατεύοντας για 10 λεπτά,ώσπου να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη,αλάτι και πιπέρι,και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ,να πάρουν καλό χρώμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό  φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το σκεύος.Την τυλίγουμε στον πλάστη και την ξετυλίγουμε πάνω από τα σαλότ,χώνοντας τις άκρες της ζύμης προς τα κάτω.Ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά,ώσπου να γίνει τραγανή.Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 5 λεπτά,βάζουμε ένα μεγάλο πιάτο πάνω από το τηγάνι και την αναποδογυρίζουμε.Η τάρτα σερβίρεται ζεστή ή κρύα