Το My-City.gr σας παρουσιἀζει Τάρτα εσπρέσσο με ζύμη σοκολάτας

Υλικά

Ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 35 γρ.  κακάο σκόνη
  • 50 γρ. λευκή ψιλή ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο,κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο αυγό,χτυπημένο
  • 2 με 3 κουταλιές παγωμένο νερό

Γέμιση

  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 125 γρ. χρυσή ψιλή ζάχαρη
  • 2 κουταλιἐς στιγμιαίο καφέ εσπρέσσο,σκόνη
  • 25 γρ. σοκολάτα κουβερτοὐρα,τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο,και τρίβουμε το μείγμα να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε το αυγό και νερό αρκετό ώστε να γίνει συμπαγής η ζύμη.Την ανοίγουμε σε φύλλο και στρώνουμε φόρμα για τάρτες 23 εκ.Την βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν.

Ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο με βάρος για 15 λεπτά,το αφαιρούμε και ψήνουμε  ακόμη 10 λεπτά.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να αρχίσει να βράζει.Χτυπάμε τα αυγά,τη ζάχαρη και το κακάο,και προσθέτουμε την καυτή κρέμα,ανακατεύοντας συνεχώς.Περνάμε την κρέμα από ψιλό σουρωτήρι και την ρίχνουμε στην τάρτα.

Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά ή ώσπου η γέμιση σταθεροποιηθεί.Αποσύρουμε την τάρτα από τον φούρνο και την πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.