Υλικά για 6 άτομα

  • 600 γραμ. μοσχαρίσιο συκώτι
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ
  • 2 κουτ. σούπας σουμάκι για το πασπάλισμα
  • 3 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε σπιρτόξυλα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι

Εκτέλεση

Κόβετε το συκωτάκι σε μικρά κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι για να μην διαλυθεί.Σε ένα μπολ βάζετε τα κομμένα κρεμμύδια σε σπιρτόξυλα μαζί με τον μαϊντανό, τα αλατίζετε ελαφρά και ανακατεύετε. Τα αφήνετε να περιμένουν.Ζεσταίνετε άφθονο σπορέλαιο σε ένα τηγάνι , ρίχνετε μέσα μια κουταλιά πελτέ να πάρει το λάδι χρώμα και άρωμα, αλατίζετε τα κομματάκια από το συκώτι, τα αλευρώνετε, τα τινάζετε να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να αποκτήσουν κρούστα.Τα βγάζετε από το τηγάνι, τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα σερβίρετε σε πιατέλα, γαρνίροντάς τα με το κρεμμύδι και το μαϊντανό.Πασπαλίζετε με το σουμάκι και τα σερβίρετε στο τραπέζι. Αν δεν βρείτε σουμάκι ρίξτε τους μπόλικο λεμόνι.Σημείωση. Το σουμάκι είναι μπαχαρικό Ανατολίτικο καθόλου καυτερό με πολύ ενδιαφέρουσα ξινούτσικη γεύση. Πωλείται στα ειδικά καταστήματα μπαχαρικών στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: www.eliasmamalakis.gr