Το My-City.gr προτείνει για σήμερα Κυριακή να φτιάξουμε σπιτικά γλειφιτζούρια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γλυκόζη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ξυλάκια ή καλαμάκια
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) κόκκινο
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της κουτάλας

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό,τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύοντας μόνο λίγο στην αρχή.Για να καταλάβουμε αν η καραμέλα είναι έτοιμη,παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο από το μείγμα και το ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό.Αν η καραμέλα κρυσταλλώσει ,τότε είναι έτοιμη.

Στο σημείο αυτό ρίχνουμε,αν θέλουμε,το χρώμα ζαχαροπλαστικής,χωρίς να ανακατέψουμε,αφού με το βρασμό θα αναμειχθεί το χρώμα με την καραμέλα.Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την καραμέλα να μείνει για 2 λεπτά.Κατόπιν σ’ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε σε μια απόσταση μεταξύ τους τα ξυλάκια ή τα καλαμάκια.

Στη συνέχεια με μια κουτάλα που την έχουμε αλείψει με βούτυρο ρίχνουμε μια ποσότητα καραμέλας ξεχωριστά σε κάθε ξυλάκι.Θα σχηματιστεί από μόνη της σε στρογγυλούς ασύμμετρους δίσκους.(Μπορούμε,επίσης,να ρίξουμε πρώτα την καραμέλα στη λαδόκολλα και αμέσως μετά να κολλήσουμε τα ξυλάκια.)Μόλις κρυώσουν καλά,τα ξεκολλάμε με προσοχή από τη λαδόκολλα και,αν θέλουμε,τα διακοσμούμε με χρωματιστά καραμελάκια ή τρίμμα χρωματιστής σοκολάτας.