Το My-City.gr σας παρουσιάζει σπαγγέτι με αυγοτάραχο

Το αυγοτάραχο είναι αλμυρό αυγό ψαριού,συνήθως από θηλυκό κέφαλο ή τόνο.Μπορείτε να το αγοράσετε από διακεκριμένα ντελικατέσεν ολόκληρο σε ένα κομμάτι κηρωμένο ή τριμμένο για να το πασπαλίσετε πάνω από το ζυμαρικό…

Υλικά

  • 175 γρ. φρέσκα ή ξηρά σπαγγέτι
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές κομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλάκια τριμμένο θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κουταλιές τριμμένο αυγοτάραχο

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 2 με 3 λεπτά αν είναι φρέσκια ζύμη ή 8 με 10 λεπτά αν είναι ξηρή.

Εν τω μεταξύ ,βάζετε σε μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο,τον μαϊντανό ,το θυμάρι,το σκόρδο και αρκετό μαύρο πιπέρι ,και ζεσταίνετε για 2 λεπτά να αρωματιστεί το λάδι.

Σουρώνετε το ζυμαρικό και το βάζετε πάλι στην κατσαρόλα.Ρίχνετε το αρωματικό λάδι,μεταφέρετε σε πιάτα σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με το αυγοτάραχο.