Το My-City.gr σας παρουσιάζει Σούπα με σολομό

Υλικά

  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • μισό κουταλάκι θυμάρι ξερό
  • 2 κ.σούπας αλεύρι
  • 1/3 κ.γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250 ml άπαχο γάλα
  • μισό κιλό πατάτες
  • 300 γραμμ. φιλέτο σολωμού χωρίς πέτσα
  • 2 φλιτζάνια καλαμπόκι
  • ψιλοκομμένο άνηθο για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.Ρίξε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το σέλερι ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το μπούκοβο, μισό κουταλάκι αλάτι και μια πρέζα πιπέρι και σόταρε ανακατεύοντας μια δυο φορές μέχρι το σέλερι να μαλακώσει.Πασπάλισε με το αλεύρι και μαγείρεψε ανακατεύοντας ένα λεπτό ακόμη.Ρίξε το γάλα και 1 φλιτζάνι νερό.Ρίξε τις πατάτες και σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες για 5-6 λεπτά.Πρόσθεσε το σολομό και το καλαμπόκι και συνέχισε το βράσιμο να ψηθεί ο σολομός.Σέρβιρε και πασπάλισε με ψιλοκομμένο άνηθο.