Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι νερό

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές από το κόκαλο,την κοιλιά,τα μάτια και το μελάνι,τις κόβουμε κομμάτια,τις πλένουμε,τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις σουπιές για 10-15 λεπτά.Όταν απορροφηθούν τα υγρά τους,σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε το νερό,αλάτι,πιπέρι,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και μείνουν με το λάδι τους.