Το My-City.gr σας παρουσιάζει  Σουβλάκι μελιτζάνας με ταχίνι

  Υλικά

    • 200 γρ. γάλα καρύδας
    • 2 κ.σ. σόγια σως
    • χυμός από 1 λάιμ
    • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
    • 2 κ.γ. σησαμέλαιο
    • 2 μελιτζάνες
    • ξυλάκια για σουβλάκια
    • 100 γρ. ταχίνι

Για το σερβίρισμα

  • 1/4 ματσάκι κόλιναδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τις μελιτζάνες και τα ξυλάκια και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε σε 4 ίδια κομμάτια κατά μήκος. (τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε κάθετες φέτες πάχους 1 εκ.)Τις αφήνουμε για 30 λεπτά να μαριναριστούν στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και παράλληλα μουλιάζουμε τα ξυλάκια σε άφθονο νερό.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230οC στο γκριλ.

Καρφώνουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας στα ξυλάκια και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που τα είχαμε στο μπολ.Ψήνουμε για 7-9 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα ξυλάκια και αλείφουμε πάλι με ένα πινέλο τη μαρινάδα στις μελιτζάνες. Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε. Στο τέλος, σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Πηγή: www.akispetretzikis.com