To My-City.gr σας παρουσιάζει ένα αλλιώτικο σουβλάκι…

Υλικά

  • 600 γραμ. μοσχάρι (κόντρα)
  • 6 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 6 πίτες για σουβλάκι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγα φύλλα σαλάτας ή μαρουλιού
  • 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
    Για τη σως με γιαούρτι
  • 300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας για τα σπιτικά σουβλάκια στο τηγάνι, σε μακρόστενα κομμάτια. Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το ξίδι και με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για αρκετή ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄- 8΄, να γίνουν διάφανα. Στραγγίζουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7΄- 8΄ σε χαμηλή φωτιά, να ψηθεί το κρέας. Αλατίζουμε.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.

Ζεσταίνουμε τις πίτες σε αντικολλητικό, στεγνό τηγάνι για λίγα λεπτά ή για λίγο στο φούρνο.

Απλώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω της μία πίτα, βάζουμε ολόκληρα φύλλα σαλάτας, φέτες ντομάτας, κρέας με κρεμμύδια και τέλος, σος γιαουρτιού.

Extra Τip

Μαρινάροντας το κρέας για λίγη ώρα σε ξίδι και ελαιόλαδο, έχουμε ως αποτέλεσμα να σπάνε οι ίνες του κρέατος και να μαλακώνει αρκετά. Με την προσθήκη του κρεμμυδιού εξισορροπούμε τη γεύση.

Πηγή: www.argiro.gr