Το My-City.gr επισκέφθηκε την Σκύρο και σας παρουσιάζει την παραδοσιακή συνταγή για την σκυριανή λαδόπιτα

Υλικά

    • 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
    • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
    • 1 πρέζα αλάτι
    • Χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)
    • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε  ένα μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Αφού ανακατέψουμε το μίγμα δημιουργούμε στο κέντρο ένα μικρό πυρήνα όπου προσθέτουμε την μαγιά. Αμέσως μετά ρίχνουμεπερίπου 1 ½ φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε την ζύμη μέχρι να γίνει ένα σώμα, για περίπου 10 λεπτά.

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει, σε ζεστό μέρος, για μια ώρα περίπου. (Ώσπου να γίνει 2 φορές σε όγκο)

Στη συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μερίδες και ξανά ζυμώνουμε για λίγο.

Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου για 20 λεπτά.

Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι. Αφού ζεσταθεί καλά ανοίγουμε τις μερίδες μας στην διάμετρο του τηγανιού και τις τηγανίζουμε μία – μία μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές της λαδόπιτας. Τότε είναι έτοιμες. Σερβίρονται σκέτες ή με Σκυριανό ξινοτύρι.