Το My-City.gr επισκέφθηκε το νησί που φημίζεται για την αστακομακαρονάδα του,την Σκύρο και σας παρουσιάζει την παραδοσιακή συνταγή!

Υλικά

  • 1 αστακός 1 ½ κιλό περίπου
  • 2 κρεμμύδια περασμένα στο τρίφτη
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1- 1 ½ κιλό ντομάτες περασμένες στον τρίφτη ή 2 κουτιά ντοματάκια κονσέρβα ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι κρασιού νερό
  • 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
  • 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 500γρ. μακαρόνια Νο6

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί, όχι να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι βράζουμε μέχρι να χυλώσει.

Ρίχνουμε τον αστακό και το κονιάκ. Ανακατεύουμε με προσοχή για να μη διαλυθεί και λιώσει ο αστακός. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά περίπου για 5 λεπτά μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και λίγο λάδι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Χωρίς να τα σουρώσουμε, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα χρησιμοποιώντας μια πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον αστακό, μαζί με αυτό το λίγο νεράκι που έχουν κρατήσει πάνω τους.

Μόλις προστεθούν όλα τα μακαρόνια, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε με προσοχή και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου.

Σβήνουμε τη φωτιά, κουνάμε δεξιά – αριστερά την κατσαρόλα, αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα κάτω τα μακαρόνια και από πάνω τα κομμάτια τού αστακού.