Το My-City.gr  σας παρουσιάζει Ρυζόγαλο φούρνου με φρούτα του δάσους

Υλικά

  • 1 φλιτζανάκι κορν φλάουρ
  • 8 ποτήρια γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά άνθος αραβοσίτου
  • 1 φλιτζανάκι ρύζι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγη κανέλα τριμμένη
  • 4 ποτήρια νερό
  • φρούτα του δάσους,βατόμουρα,φράουλες (φρέσκα ή αποξηραμένα)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 1/2 ποτήρι νερό και βράζουμε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί το νερό.Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι,το γάλα,το αλάτι και τα βράζουμε όλα μαζί.Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το άνθος αραβοσίτου ,προσθέτουμε λίγο λίγο 3/4 του ποτηριού νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.Τα προσθέτουμε στο μείγμα με το ρύζι και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.Κατόπιν ρίχνουμε και τη ζάχαρη και,μόλις πήξει το ρυζόγαλο,το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε μπολάκια.Όταν κρυώσει ,τοποθετούμε τα μπολάκια με το ρυζόγαλο σ’ένα ταψί και τα αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.Μόλις κρυώσουν,ρίχνουμε κανέλα και βάζουμε από πάνω τα φρούτα σε μικρά κομμάτια.