Υλικά

  • 2 φλ. βρασμένα ρεβίθια
  • Πιπεριές κομμένες σε κυβάκια ή πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κ.σ κάπαρη
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • Ελιές σε φέτες (χωρίς κουκούτσι)
  • 1 τριμμένο καρότο
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κ.γ μουστάρδα
  • Λίγη πάπρικα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ρεβίθια και όλα τα λαχανικά, τις πιπεριές τη κάπαρη, το καρότο, το κρεμμύδι, τον άνηθο και τις ελιές. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Τέλος μπορούμε να ρίξουμε λίγη καυτερή πάπρικα.Είναι ένα φαγητό εύκολο το οποίο δεν χρειάζεται πολύ χρόνο προετοιμασίας. Ιδανικά μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια μερίδα ψάρι ψητό ή μπιφτέκι ή κοτόπουλο

Διατροφική ανάλυση (για 1 μερίδα):Πρωτεΐνες: 17γρ. ,Υδατάνθρακες: 40γρ. , Λίπος: 12γρ. ,Θερμίδες: 325kcal

Καλή σας όρεξη !

Στείλτε κι εσείς τη δική σας δοκιμασμένη συνταγή στο info@my-city.gr