Υλικά

  • 700 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 500 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 4 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι κοφτό ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά κονιάκ ή μαύρο ρούμι

Υλικά για τη γέμιση

  • μαρμελάδα ροδάκινο ή βερίκοκο ή πραλίνα

Υλικά για το γαρνίρισμα

  • 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 1 κουταλάκι βούτυρο λιωμένο σε μπεν μαρί
  • τρούφα σοκολάτας

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν αφράτα σαν κρέμα.Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και εξακολουθούμε και χτυπάμε το μείγμα.Κατόπιν προσθέτουμε τις βανίλιες,το κονιάκ,που μέσα έχουμε διαλύσει το μπέικιν πάουντερ,το ξύσμα ,το αλάτι και τα ανακατεύουμε απαλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά.Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.Γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με το μείγμα και αραδιάζουμε στο ταψί μακρόστενα μπαστουνάκια ζύμης ίδιου μεγέθους.Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.Μόλις ψηθούν,τα αφήνουμε να κρυώσουν.Κατόπιν γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα τα μισά μπισκότα και με τα υπόλοιπα τα σκεπάζουμε να κολλήσουν.Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και βουτάμε τη μια άκρη των μπισκότων και κατόπιν μέσα στην τρούφα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.